Χωματουργικές Εργασίες

Πολλοί ίσως θεωρούμε απλές και ασήμαντες τις περισσότερες χωματουργικές εργασιες (ή αλλιώς τα χωματουργικά), όμως όταν τις χρειάζεστε αντιλαμβάνεστε τόσο τη σημασία τους, όσο και το πόσο δύσκολο είναι να βρεις μια αξιόπιστη εταιρεία, ικανή να σας εξυπηρετήσει άμεσα, ποιοτικά και στη σωστή τιμή. Γενικότερα οι χωματουργικές εργασίες καλύπτουν μεγάλο φάσμα εργασιών όπως θα δούμε στη συνέχεια και μπορεί να είναι ωφέλιμες για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Συνήθως οι πιο γνωστές πάντως είναι οι εκσκαφές (για κατασκευή θεμελίων νέων κατασκευών και όχι μόνο) οι κατεδαφίσεις και οι διαμορφώσεις κήπων και εξωτερικών χώρων γενικότερα.

Ακριβώς όμως επειδή τα χωματουργικά περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος εργασιών, απαιτείται από την εταιρεία που θα τις αναλάβει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες που συνήθως χαρακτηρίζουν κάθε έργο. Από την άλλη χρειάζεται και ο κατάλληλος εξοπλισμός από φορτηγά και μηχανήματα, για την απόκτηση και τη συντήρηση των οποίου πρέπει να δαπανηθούν μεγάλα ποσά. Αν λοιπόν ψάχνετε και εσείς μια εταιρεία που να διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση και να έχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό για χωματουργικές εργασίες πάσης φύσεως, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Εύκολα και γρήγορα θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς στα χωματουργικά, χωρίς καμία δέσμευση και μάλιστα από την άνεση του υπολογιστή σας!

Τιμές Ενοικίασης

Μέγεθος κάδου Τιμή
Μικρός κάδος για μπάζα 3-4m3 ή φορτηγάκι 130€
Μεγάλος κάδος για μπάζα 7-8m3 160€
Τιμή εργασίας από 80€

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τις χωματουργικές εργασίες, είπαμε και νωρίτερα ότι περιλαμβάνεται ένα πλήθος εργασιών. Μπορεί να είναι από πολύ μικρές και περιορισμένες έως πολύπλοκες και εκτενείς, ενώ άλλες είναι καθαρά χωματουργικές και άλλες απλά παρεμφερείς. Όλες τους όμως μπορούν να αναληφθούν από τις περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με τα χωματουργικά, για αυτό και τις αναφέρουμε παρακάτω. Να επισημάνουμε μόνο πως μπορεί να απευθύνονται όχι μόνο σε ιδιώτες, αλλά και εργολάβους, εταιρείες, τεχνικά γραφεία, Δήμους, κατασκευαστικές και γενικά όποιον άλλο έχει ανάγκη από τέτοια έργα.

Οι πιο συνηθισμένες χωματουργικές εργασίες είναι οι εξής:

Κατεδαφίσεις Εκσκαφές
Εκσκαφές θεμελιών Αρδευτικά έργα
Εκχιονισμοί Μπαζώματα
Κάδοι για Μπάζα/Κάδοι Μπαζών Μεταφορά αδρανών υλικών
Έργα αντιστήριξης Αποξηλώσεις τοιχοποιίας/σκυροδέματος
Ενοικιάσεις σκαπτικών μηχανημάτων Αποκομιδή μπαζών
Ενοικιάσεις σκαπτικών μηχανημάτων Εμπόριο κηπευτικών κωμάτων
Διαμόρφωση κήπων/εξωτερικών χώρων Αποχετευτικά έργα(βόθροι/πηγάδια)
Διανοίξεις δρόμων/καναλιών Καθαρισμοί οικοπέδων/ρεμάτων
Εκβραχισμοί Επιχώσεις

Μάλιστα για την υλοποίηση όλων αυτών των εργασιών όπως αναφέραμε και αρχικά, απαιτείται ένας αρκετά μεγάλος εξοπλισμός σε οχήματα και μηχανήματα. Όλα όσα θα αναφέρουμε παρακάτω είναι δύσκολο να τα έχει μια εταιρεία, όπως και να αναλαμβάνει όλες τις προαναφερθείσες δραστηριότητες. Ανάλογα όμως με την εξειδίκευση καθεμιάς έχει ορισμένα από τα παρακάτω οχήματα και πραγματοποιεί τις αντίστοιχες χωματουργικές εργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, συνήθως το χρησιμότερο “εργαλείο” είναι η τσάπα, ο εκσκαφέας δηλαδή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκσκαφές και κατεδαφίσεις. Εξίσου χρήσιμοι είναι και οι φορτωτές, με τους οποίους θα μεταφορτωθούν τα μπάζα που θα προκύψουν σε φορτηγά. Συνήθως πρόκειται για μεγάλα φορτηγά (τετραξονικά, αρθρωτά ή και επικαθήμενα), ενώ υπάρχουν αντιστοίχως και μίνι εκσκαφείς και φορτωτές για μικρότερες χωματουργικές εργασίες ή για δύσκολους και μικρούς χώρους.

Σε τέτοια έργα σίγουρα απαιτείται και η γνωστή σε όλους μας μπουλντόζα, η οποία χρησιμεύει για την ευθυγράμμιση του εδάφους και την τοπική μεταφορά χώματος και μπάζων, ενώ για ευθυγράμμιση ιδιαίτερα στην οδοποιία ή τη διαμόρφωση κήπων και γενικότερα εξωτερικών χώρων απαιτείται οδοστρωτήρας ή γκρέιντερ. Από την άλλη για κατεδαφίσεις πολύτιμες είναι οι σφύρες αλλά και οι αεροσυμπιεστές (τα γνωστά κομπρεσέρ).

εκσκαφέας φορτώνοντας με χώματα κάδο για μπάζα Τέλος πιο ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το δονητικό κόσκινο αδρανών υλικών, το οποίο χρησιμεύει για τον διαχωρισμό υλικών όπως ορυκτά και άλλα δομικά υλικά με βάση το μέγεθος τους. Εδώ να αναφέρουμε πως τα περισσότερα από τα παραπάνω μηχανήματα διατίθενται και ως ερπυστριοφόρα – με ερπύστριες – αλλά και ελαστικοφόρα δηλαδή με ελαστικά γεμάτα με αέρα, ανάλογα με την κάθε εταιρεία, χωρίς να επηρεάζουν ουσιαστικά την έκβαση των έργων σας. Για τις δικές σας χωματουργικές εργασίες όμως πιθανόν δεν θα χρειαστούν όλα τα παραπάνω μηχανήματα, εκτός αν πρόκειται για κάποια αρκετά σύνθετη εργασία. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς για να λάβετε άμεσα προσφορές από τις πλέον κατάλληλες εταιρείες, είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας του myConstructor.gr ή να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο.