Τιμές για Κάδους Μπαζών

Οι κάδοι για μπάζα είναι απαραίτητοι σε μια σειρά από εργασίες, ώστε να μπορέσετε να απομακρύνετε εύκολα, σωστά αλλά και νόμιμα τα μπάζα και γενικότερα τα απορρίμματα που μπορούν να προκύψουν από μια σειρά εργασιών. Ιδιαίτερα για οικοδομικές εργασίες όπως ανακαινίσεις και ανακατασκευές ή χωματουργικες εργασίες όπως κατεδαφίσεις, εκσκαφές ή ακόμα και γεωτρήσεις, προκύπτουν μεγάλες ποσότητες μπαζών, οι οποίες πρέπει να απομακρυνθούν.
Σε αυτό ακριβώς χρησιμεύουν οι κάδοι, ειδικά μεταλλικά κουτιά που διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι τιμές τους καθορίζονται κυρίως ανάλογα από αυτές τις διαστάσεις, καθώς όπως είναι εύκολα αντιληπτό όσο μεγαλύτερος είναι ο κάδος τόσο ακριβότερος είναι. Σε γενικές γραμμές πάντως οι τιμές για κάδους μπαζών είναι αρκετά προσιτές και δεν αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό κόστος για τις πολύπλοκες εργασίες στις οποίες συνήθως χρειάζονται.
Πριν προχωρήσουμε όμως στην ανάλυση των τιμών, να σας ενημερώσουμε πως αν ψάχνετε και εσείς έναν κάδο μπαζών, η καλύτερη επιλογή σας είναι η καινοτόμα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Αναζητήστε στον κατάλογο του myConstructor τον επαγγελματία που χρειάζεστε, συγκρίνετε τιμές σχετικά με κάδους για μπάζα ανάμεσα σε συνεργεία που αξιολογήθηκαν για τις υπηρεσίες τους από προηγούμενος πελάτες όπως εσείς. Έτσι από την άνεση και την ευκολία του υπολογιστή σας θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με συνεργεία για κάδους μπαζών.

Τιμές Ενοικίασης

Μέγεθος κάδου Τιμή
Μικρός κάδος για μπάζα 3-4m3 ή φορτηγάκι 130€
Μεγάλος κάδος για μπάζα 7-8m3 160€
Τιμή εργασίας από 80€

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση στην ενότητα αυτή με τίτλο “Τιμές για Κάδους Μπαζών” να τονίζουμε πως θα αναφερθούμε σε ενοικιάσεις κάδων, που είναι με διαφορά οι πιο δημοφιλείς. Πολύ λίγοι ενδιαφέρονται για αγορά και είναι κυρίως τεχνικές / κατασκευαστικές εταιρείες που χρησιμοποιούν συχνά τέτοια containers, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση απλά καταχωρήστε το έργο σας και πάλι θα καλυφθείτε από προσφορές.
Όσον αφορά την ενοικίαση λοιπόν, πολύ σημαντικός παράγοντας εκτός από το μέγεθος του κάδου είναι και οι ημέρες που θα τον χρειαστείτε και συνεπώς θα τον δεσμεύσετε από την εταιρεία που σας τον παρέχει. Ενδεικτικά ο πιο συνηθισμένος τύπος χωρητικότητας 7 με 8 κυβικών, για παραμονή στο χώρο σας 15-30 μέρες θα κοστίσει περίπου 110 ευρώ συν φπα, με τις έξτρα μέρες από εκεί και πέρα αν χρειαστούν, να έχουν μια ακόμα μικρότερη χρέωση αναλογικά.
Αν χρειαστείτε κάτι μικρότερο, οι μικροί κάδοι μπαζών των 3-4 κυβικών κυμαίνονται περίπου στα 80 ευρώ συν φπα. Η πιο οικονομική λύση πάντως για περιπτώσεις που έχετε λίγα απορρίμματα για αποκομιδή είναι η επί τόπου εκφόρτωση σε κάποιο φορτηγάκι εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι εσείς φροντίζετε να γεμίσετε τα μπάζα σε σάκους και όταν είστε έτοιμοι έρχεται το φορτηγάκι και τα παραλαμβάνει. Ενδεικτικά ένα κόστος για ένα τέτοιο φορτηγάκι που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 κυβικά είναι 80 ευρώ συν φπα.

χωνί που κατεβάζει απορρίμματα από μπαλκόνι

Μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν οι επονομαζόμενοι συλλέκτες μπαζών ή αλλιώς χωνιά / χοάνες, που χρησιμεύουν για την μεταφορά απορριμμάτων από πολυκατοικίες και άλλα κτίσματα με ύψος μεγαλύτερο του ενός ορόφου. Είναι λογικό ότι δεν γίνεται να πετιούνται μεγάλα κομμάτια σε κάδους από απόσταση αρκετών μέτρων, για αυτό υπάρχουν αυτά τα ειδικά πλαστικά τεμάχια. Καθένα τους έχει μήκος ένα μέτρο, ενώ η μεταξύ τους ένωση γίνεται αποτελεσματικά με ισχυρές αλυσίδες.
Έτσι δημιουργείται ένα είδος σωλήνα, που επιτρέπει την ασφαλή και πετυχημένη μεταφορά των μπαζών από υψηλούς ορόφους. Το κόστος για αυτούς τους συλλέκτες εξαρτάται από τα μέτρα - δηλαδή τα τεμάχια – που θα χρειαστείτε και κυμαίνεται στα 9-12 ευρώ/μέτρο, ανάλογα και με το συνολικό ύψος που θα καλύψουν. Σε αυτά βεβαίως πρέπει ξεχωριστά να υπολογίσετε και το κόστος του κάδου, γιατί όλη αυτή η κατασκευή οδηγεί σε έναν καδο, όπου και διοχετεύει τα απορρίμματα.

Από την άλλη να αναφέρουμε ότι οι τιμες που αναφέραμε παραπάνω αφορούν ένα γέμισμα και άδειασμα του καδου, ενώ αν θέλετε να επαναληφθεί η διαδικασία αυτή το κόστος θα ανέβει, καθώς χρειάζονται επιπλέον έξοδα για τη μεταφορά αλλά και για το προσωπικό που θα αναλάβει την αποκομιδή και την επιστροφή και πάλι του container. Αν όμως πρόκειται για ένα γέμισμα είναι σχεδόν βέβαιο πως όλες οι εταιρείες στις τιμες τους περιλαμβάνουν και τη μεταφορά του κουτιού από τον χώρο τους σε εσάς και αντίστροφα, όπως επίσης το στήσιμο αλλά και το άδειασμα του.

Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε και δύο ακόμα πράγματα. Πρώτον ότι αυτή η διαδικασία της αποκομιδής είναι πολύ σημαντική και ωφέλιμη για εσάς, καθώς δεν επιτρέπεται να πετάξετε οπουδήποτε τέτοια μπάζα. Αντιθέτως θα χρειαστείτε αρκετές ειδικές άδειες και πολύ χαμένο χρόνο, ώστε να απομακρύνετε τα οικοδομικά μπάζα που θα προκύψουν από οποιαδήποτε εργασία σας. Άλλωστε οι εταιρείες αποκομιδής δεν συλλέγουν απλά τα απορρίμματα από εσάς και τα μεταφέρουν, αλλά ανάλογα και με τη φύση των υλικών όποια είναι δυνατόν τα ανακυκλώνουν.

Από την άλλη όμως για να τοποθετήσετε έναν κάδο για μπάζα πρέπει να βγάλετε μια άδεια, η οποία ευτυχώς είναι αρκετά απλή, την επονομαζόμενη άδεια κατάληψης πεζοδρομίου. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε μαζί σας την ταυτότητα και ένα δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει το ΑΦΜ σας και με αυτά να υποβάλετε την αίτηση στον αρμόδιο Δήμο στον οποίο εντάσσεται το ακίνητο. Ο Δήμος θα σας βγάλει την άδεια αφού πληρώσετε ένα παράβολο (το μέγεθος του διαφέρει από περιοχή σε περιοχή αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μικρό) και θα ορίζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται να τοποθετηθούν οι κάδοι για μπάζα που ζητήσατε (συνήθως 30 ημέρες).

Σε κάθε περίπτωση πάντως η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε τον καταλληλότερο επαγγελματία για κάδους μπαζών είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Αναζητήστε στον κατάλογο επαγγελματιών για κάδους για μπάζα, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα! Έτσι θα πραγματοποιήσετε την πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.

Καθώς ολοκληρώνουμε την ενότητα με τίτλο "Τιμές για κάδους μπαζών", σας συνιστούμε να επισκεφθείτε και άλλα εξίσου σημαντικά κομμάτια της ιστοσελίδας, όπως το σημείο που γίνεται ανάλυση για το τι είναι οι κάδοι μπαζών αλλά και για τις χωματουργικές εργασίες.